De kunst van vormgeven en ontploeteren.

Lifecoaching helpt je je grootste talenten en passies te realiseren, zowel in je werk als in je privéleven, met meer zelfvertrouwen en minder stress.

Lifecoaching

Wat is het precies?

Een diepgaande maar vooral creatieve manier van coachen. Lifecoaching beweegt zich tussen de verschillende levensgebieden (privéleven, werkzame leven, zingeving en innerlijk leven) en gaat uit van jou als vormgever van je leven.

Uitzoomen

Lifecoaching vraagt je om uit te zoomen met de vragen: Waar sta ik? In welke fase zit ik? Hoe is de relatie is met mezelf, met mijn privé en mijn werk? Hoe is het eigenlijk echt met mij? Welk gebied van mijn leven heeft aandacht nodig?

Willen

Het spreekt je ambitie aan. Waar haal je energie uit? Wat is voor jou zinvol? Wat doe je het allerliefst?

Doen

Het blijft niet alleen bij reflectie maar vraagt ook van je om uit je comfortzone te komen. Je krijgt handvatten om om te gaan met beperkende gedachten en gevoelens. Je gaat stap voor stap je eigen uitdagingen aan.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:

 • Zelfbeeld en zelfvertrouwen
 • veerkracht en weerbaarheid ontwikkelen
 • acceptatie en mildheid naar jezelf en anderen
 • jouw waarden leren kennen
 • vriendschappen en relaties verdiepen

Vragen

 • Ik kies al jaren de weg van de minste weerstand en ik weet dat er meer in me zit. Hoe ga ik dit aan?
 • Ik ben druk, mijn agenda zit overvol, ik heb groot sociaal leven en mijn hoofd zit te vol. Hoe vind ik balans?
 • Het is niet dat ik minder weet dan de anderen. Ik wacht te lang. Hoe kan ik meer zelfvertrouwen ontwikkelen en me meer uitspreken?
 • Ik twijfel voortdurend. Ik wil me graag focussen op de juiste dingen en vertrouwen op mijn keuzes.
 • Hoe kan ik de lat wat minder hoog leggen en minder het gevoel hebben dat ik faal?
 • Ik wil graag leren mijn grenzen beter aan te geven op een manier die bij me past.
 • Hoe maak ik werkelijk verbinding met de mensen om me heen?

Werkwijze

Het gaat er naar mijn idee niet om, om geluk na te streven maar eerder het leven werkelijk te nemen zoals het is en te gaan staan voor en handelen naar wat jij belangrijk vindt.

Veel van de lifecoach oefeningen komen uit de wetenschap van welbevinden en optimaal functioneren, ofwel de positieve psychologie. Denk aan bijvoorbeeld compassie beoefenen, reflecteren op innerlijke processen, gevoel herkennen en benoemen en liefdevol en voluit contact met anderen aangaan. 

Lifecoaching laat je uitzoomen en de balans opmaken. De oefeningen en technieken zijn oplossingsgericht en spreken jou aan als de regisseur van je leven. Dat is wat anders dan een maakbaar leven of een leven naar een bepaald plaatje. Vaak levert dat juist pijn en frustratie op. Het doel is om te leven naar éigen visie, talent en juist om te leren gaan met de tegenslagen.

Student van Atma

Als mentor en docent ben ik een hele tijd werkzaam bij het Atma instituut (www.atma.nl) Het Atma instituut geeft opleidingen binnen de psychodynamiek, van oudsher in hypnotherapie en momenteel in lifecoaching, vitaliteit en lichaamsgerichte coaching & trauma therapie.

Ben je student bij Atma dan gelden andere tarieven (80 euro excl. BTW) voor leersessies en supervisiemiddagen.